Uutta tietoa:

Luokkasen suvusta on osittain tehty sukututkimusta. "Taivalkosken" Luokkaset siitä löytyy kiitettävästi, mutta Pudasjärven seurakunnan Luokkaset puuttuvat. Toivonkin, että saamme täydennetyksi kyseiseen tutkimukseen osan Pudasjärven suvusta piakkoin. Itselläni oleva paperinippu keskittyy yhteen sukuhaaraan, mutta pääsemme ajassa kuitenkin pitkälle 1700-luvun alkuun.

Olemme yhteydessä mainitun sukupuun tekijään ja katsotaan mitä saamme aikaan.

Sukututkimuksen tekeminen on työlästä ja vie aikaa enemmän kuin olin arvellut. Arvelen, että sukuseuran perustaminen olisi tarpeen, mutta ainakaan minulla ei riitä aikaa asian eteenpäin viemiseen. Vapaaehtoisia????? Eli haen tällä sitä, että kaikkien sukupapereitten haalimiseen tulee menemään rahaa (kopiot, virkatodistukset, tulosteet, matkat) mitä meillä kenelläkään ei ole liikaa. Muutaman minuutin selvitystyön perusteella uskoisin kulujen nousevan jonnekkin tuhanteen euroon. Saisimme sen rahan kokoon helposti, mutta vetovastuu asiassa täytyy jollakulla olla. Tänä päivänä tiedon kerääminen on kuitenkin paljon helpompaa ja nopeampaa kuin esim. 1980-luvulla (internet, puhelin, sähöposti).

Sukupuu saadaan kokoon ilman sukuseuraakin talkootyöllä, mutta se vie aikaa enemmän, ehkä vuosia. Maakunta-arkistojen ja seurakuntien sekä väestörekisterien palvelujen läpikäynti vie aikaa. Kuusamon, Posion ja Taivalkosken lisäksi on muitakin kuntia, joista tietoja pitää kysellä. Siksi aineistojen kerääjiä tarvitaan enempi kuin yksi.

Pähkäillään asiaa. Sukupuu ilmestyy vielä joku päivä, ehkä jopa internettiin.